Информационен център на Министерство на oтбраната

Шведският “Триъгълник на тъгата” грабна “Златната палма” в Кан

Шведският "Триъгълник на тъгата" грабна "Златната палма" в Кан

Социалната сатира “Триъгълник на тъгата” на шведският режисьор Рубен Йостлунд стана носителят на “Златната палма” на кинофестивала в Кан.

Във филма супербогати хора и модели се сблъскват  с неочаквани събития, подкопаващи социалният им статус на круизен кораб.

Два филма – белгийската драма “Близост” на Лукас Донт – най-младият режисьор, чийто филм участва на кинофестивала в Кан, и “Звезди по обяд” на Клер Дени с участието на Робърт Патинсън, станаха носители на наградата на журито на кинофестивала в Кан. За най-добър режисьор беше избран южнокорейският режисьор Пак Чан-ук за “Решение да си тръгнеш”.

Приз за най-добър актьор получи корейският актьор Сон Кан-хо за превъплъщението му в “Брокерът”, в който се опитва да продаде изоставено бебе на семейство. Сон Кан-хо беше част от актьорският състав на корейският филм “Паразит”, който през 2020 г. триумфира на наградите в Кан и на “Оскар”-те.

Наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Кан получи Зар Амир Ебрахими от Иран за участието ѝ в трилъра “Светият паяк”, където играе журналистка, разследваща серийни убийства на проститутки. Актрисата живее в изгнание във Франция.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top