Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шведският „Триъгълник на тъгата“ грабна „Златната палма“ в Кан

[post-views]
Шведският „Триъгълник на тъгата“ грабна „Златната палма“ в Кан

Социалната сатира „Триъгълник на тъгата“ на шведският режисьор Рубен Йостлунд стана носителят на „Златната палма“ на кинофестивала в Кан.

Във филма супербогати хора и модели се сблъскват  с неочаквани събития, подкопаващи социалният им статус на круизен кораб.

Два филма – белгийската драма „Близост“ на Лукас Донт – най-младият режисьор, чийто филм участва на кинофестивала в Кан, и „Звезди по обяд“ на Клер Дени с участието на Робърт Патинсън, станаха носители на наградата на журито на кинофестивала в Кан. За най-добър режисьор беше избран южнокорейският режисьор Пак Чан-ук за „Решение да си тръгнеш“.

Приз за най-добър актьор получи корейският актьор Сон Кан-хо за превъплъщението му в „Брокерът“, в който се опитва да продаде изоставено бебе на семейство. Сон Кан-хо беше част от актьорският състав на корейският филм „Паразит“, който през 2020 г. триумфира на наградите в Кан и на „Оскар“-те.

Наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Кан получи Зар Амир Ебрахими от Иран за участието ѝ в трилъра „Светият паяк“, където играе журналистка, разследваща серийни убийства на проститутки. Актрисата живее в изгнание във Франция.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани