Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Жертви и ранени след дерайлиране на влак близо до Гармиш-Партенкирхен, Бавария

[post-views]
Жертви и ранени след дерайлиране на влак близо до Гармиш-Партенкирхен, Бавария

Трима души загинаха и 16 бяха тежко ранени, когато регионален влак дерайлира в Южна Германия в петък, съобщиха полицията и местните власти, предаде Ройтерс.

Говорител на полицията каза, че влакът за Мюнхен е бил доста пълен по време на катастрофата на север от Гармиш-Партенкирхен, ски курорт в Бавария, който също така е и популярна дестинация сред туристите.

Общо 60 души са пострадали при инцидента, каза говорител на районната служба в Гармиш-Партенкирхен.

Не е ясно какво е причинило инцидента, но във влака е имало множество ученици, съобщи регионалният вестник Muenchener Merkur, цитиран от местния вестник Garmisch-Partenkirchen Tagblatt.

Снимки в социалните мрежи показват вагони на двуетажния регионален влак, заседнали между клони на дървета и търкалящи се по насип, както и хора, които се отнасят с носилки и други, стоящи наоколо по релсите.

В ход е голяма операция на службите за спешна помощ, съобщи полицията, а железопътната линия в момента е напълно затворена.

Ройтерс напомня, че регионалните влакове имат по-голям брой пътници от 1-ви юни, тъй като от тази дата влезе в сила билет, позволяващ пътуване в цяла Германия.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани