Информационен център на Министерство на oтбраната

32 каратеки от БККФ ще представят България на Световното по киокушин във Валенсия

32 каратеки от БККФ ще представят България на Световното по киокушин във Валенсия

Световното първенство на IFK ще се проведе на 4 и 5 юни в Испания

Общо 32 каратеки от Българската карате киокушин федерация (БККФ) ще представят страната ни на предстоящото Световно първенство по киокушин за мъже, жени, юноши и девойки на International Federation of Karate (IFK), което ще се проведе на 4 и 5 юни във Валенсия, Испания.

В мащабното първенство ще участват общо 465 състезали от 39 държави. Българският отбор от БККФ е третият по големина отбор, който ще се включи в първенството, като отстъпва лидерството на домакините от Испания и на отбора на Казахстан. Съставът от състезатели, които ще представят страната ни на 4 и 5 юни във Валенсия, беше определен след последния тренировъчен лагер на БККФ.

Родните каратеки ще бъдат предвождани от треньорите на националния ни отбор Захари Дамянов, Петър Мартинов, Живко Андреев, Христо Христов и Александра Маринова. Българските състезатели ще се изправят за титлите в 3 женски и 4 мъжки категории.

В тегловата категория до -55 кг Ия Костова ще премери сили на татамито с още 12 дами, а Мариела Любенова ще се изправи в най-силната женска категория до -65 кг заедно с още 21 дами.

България ще има участие и в най-оспорваната категория при мъжете – до 70 кг, с двама родни каратеки: Стилиян Петков и Андрей Андреев. В категорията са общо 37 представители.

Генади Стоев и Атанас Личев, заедно с още 32 класни бойци, ще се борят за призовете в категория до 80 кг.

На Световното първенство в Испания ще се изяви и европейският шампион и участник в професионалните галавечери SENSHI Кристиян Дойчев. Той ще се бие в категория до 90 кг, като от жребия ще стане ясно дали е възможен реванш между него и противника му от финала на 4-тото Световно първенство на Kyokyshin World Union (KWU) през 2019 година Владимир Артюшин от Казахстан.

При най-тежките – +90кг, за титла срещу още 17 силни каратеки ще премери сили и Васил Димитров от България.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top