Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Един сребърен и два бронзови медала за България на Европесйкото първенство по скокове на батут в Римини

[post-views]
Един сребърен и два бронзови медала за България на Европесйкото първенство по скокове на батут в Римини

България приключи участието си на Европейското първенство по скокове на батут с един сребърен и два бронзови медала. При младежите в синхронните скокове Калоян Петров и Георги Басарбовски се наредиха втори, а при девойките в същата дисциплина Кристина Стамова и Марияна Узунова взеха бронзово отличие. В Римине страната ни зае и трето място отборно при младежите.

Георги Басарбовски зае пето място на финала на батут при младежите на Европейското първенство по скокове на батут, което се състоя в италианския град Римини.

Българинът беше шести на полуфиналите с 53.720 точки, а на финала получи 52.280 точки, което му отреди петата позиция в конкуренцията на 48 спортисти. Европейски шампион в дисциплината стана Магсуд Махсудов от Азербайджан с 56.320 точки.

Останалите двама българи които стигнаха до полуфиналите при младежите Калоян Петров и Мартин Димитров се наредиха съответно на 14-та и 21-ва позиций.

При жените в олимпийската дисциплина батут Христина Пенева завърши 15-а на полуфиналите с 49.960 точки.

В събота в синхронните скокове при мъжете и жените сестрите Христина и Мариела Пеневи заеха 17-о място, а Мариян Михалев и Михаил Митев не намериха място сред финалистите.

Така България приключи Европейското първенство с актив от един сребърен и два бронзови медала. При младежите в синхронните скокове Калоян Петров и Георги Басарбовски се наредиха втори, а при девойките в същата дисциплина Кристина Стамова и Марияна Узунова взеха бронзово отличие. Страната ни зае и трето място отборно при младежите.

През месец ноември тази година София ще приеме елита в скоковете на батут с домакинство на Световно първенство.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани