Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италия победи с 2:1 Унгария в мач от група 3 на Лигата на нациите

[post-views]
Италия победи с 2:1 Унгария в мач от група 3 на Лигата на нациите

Италия победи с 2:1 Унгария в мач от група 3 на Лигата на нациите. „Скуадра адзура“ беше в серия от пет поредни официални мача без победа. Селекцията на Роберто Манчини обаче се върна на победния път с два гола преди почивката. Те бяха дело на Николо Барела и Лоренцо Пелегрини. През второто полувреме Джанлука Манчини си вкара автогол, но унгарците не успяха да стигнат до равенство. В 13-ата минута бранителят Манчини игра с ръка в наказателното поле, но след проверка с ВАР дузпа не беше отсъдена.

Половин час след началото Италия излезе напред в резултата. Леонардо Спинацола изведе Николо Барела, който прати топката в мрежата за 1:0. Италия дори удвои преднината си в 45-ата минута, чрез Пелегрини.

Час игра след началото гостите се върнаха в мача. Автогол си отбеляза Джанлука Манчини, който успя да изненада Донарума. Италианците обаче успяха да удържат крехкия си аванс.

След победата Италия събра 4 точки, докато Унгария остана с 3. Само след четири дни „скуадра адзура“ се изправя срещу Англия, докато Унгария ще премери сили с Германия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани