Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Матю Макконъхи с емоционален призив за отговорност при употребата на оръжия

[post-views]
Матю Макконъхи с емоционален призив за отговорност при употребата на оръжия

Носителят на „Оскар“ Матю Макконъхи отправи от Белия дом емоционален призив за отговорност при употребата на оръжия. Макконъхи е роден в Увалде, Тексас, където  наскоро имаше инцидент с масова стрелба с 21 жертви.

Преговарящите в Сената, които работят за постигане на споразумение относно оръжията, настояват Белият дом да не участва в преговорите.

Законодателите започнаха двупартийни преговори в опит да постигнат споразумение относно законодателството за насилие с оръжие след стрелбата в начално училище в Тексас, при която загинаха 19 деца и двама учители, но конгресмени сенатори са на мнение, че не трябва да се правят закони под натиск и да се избързва.

Според Сенатор Крис Мърфи, който е водещ преговорите за насилието с оръжия от страна на демократите, преговорите имат по-голям шанс да бъдат ползотворни без участието на президента и неговия екип.

Преди това републиканецът Пат Туми също каза, че Байдън, „не е много полезен“, призовавайки Конгреса да забрани нападателните оръжия с голям капацитет и да повиши възрастта за закупуване на тези оръжия от 18 на 21 години.

Усещайки неодобрение, от Белия дом побързаха да уточнят, че президентът е предприел някакви действия, но той вярва, че Конгресът трябва да продължи да работи и е готов да му предостави необходимото пространство за това.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък кШумър заяви, че до края на седмицата преговарящите трябва да постигнат споразумение относно законодателството, свързано с насилието с оръжие, въпреки че според някои сенатори ще трябва повече време.

Лидерът на малцинството Мич Макконъл призова за „адекватно време“ за разговори и е много вероятно тази седмица да не бъдат гласувани законопроектите.

Източник: БНР

Най-ново

Единична публикация

Избрани