Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стачка на летище „Шарл дьо Гол“ в Париж, хаос с полетите

[post-views]

Парижката аерогара „Роаси-Шарл дьо Гол“ е засегната от двудневна стачка на персонала. Утре сутринта се очакват сериозни нарушения в трафика.

От утре сутринта поне една четвърт от полетите на летище „Шарл дьо Гол“ ще бъдат отменени, съобщава дирекцията на парижките аерогари. Стачката на персонала налага затваряне на две писти от 7 до 14 часа.

Компанията „Ер Франс“ се готви да отмени 85 полета на къси и средни разстояния, а за останалите са възможни закъснения. Най-засегнати ще бъдат големите въздушни компании, които осигуряват повече от четири полета дневно от летище „Роаси“. Стачка ще има и на летище Орли, както и аерогарата в Марсилия. Днес в Париж вече стачкуват служителите по сигурността, но няма отменени полети.

Призивът е издигнат от няколко профсъюза. Служителите настояват за „всеобщо и безусловно“ повишаване на заплатите с 300 евро заради инфлацията. Според синдиката „Работническа сила“ хаосът, който преживява персоналът във Франция и Европа, е „нетърпим“, след като 15 000 поста в сектора са били съкратени заради пандемията на Covid-19.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани