Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Баскетболният Балкан стана шампион на България за шести път

[post-views]
Баскетболният Балкан стана шампион на България за шести път

Баскетболният Балкан (Ботевград) спечели шеста шампионска титла на България в историята си. Балкан победи Рилски спортист с 66:54 като домакин в „Арена Ботевград“ в четвъртия двубой от финалната серия в Националната баскетболна лига за мъже и с 3:1 успеха ликува с трофея.

Лидерът в редовния сезон Рилски спортист спечели първия мач в Самоков, но загуби следващите три и остана със среброто за втори пореден сезон. Титлата е втора за ботевградчани под ръководството на старши треньора Небойша Видич, който бе начело и през 2019-а при предишния триумф със златото.

Двата мача от серията в Ботевград се играха пред почти празни трибуни заради наказанието на Балкан за две домакинства без публика, но феновете на тима гледаха срещите на видеостена пред залата и след края влязоха, за да празнуват с играчите.

Тимът на Балкан превъзхождаше съперника и заслужено стигна до успеха, а Рилски спортист не успя да покаже играта, с която доминираше през сезона.

Най-резултатен за победителите беше Амад Рори със 17 точки, 4 борби и 4 асистенции. Крисчън Джоунс допринесе с 15 точки и 13 борби, а Дивон Уошингтън се включи с 10 точки и 2 борби.

За Рилски спортист Павлин Иванов завърши с 24 точки, а 9 точки и 9 борби добави Трей Портър.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани