Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Никола Цолов с трета поредна победа във Валенсия във Формула 4

[post-views]
Никола Цолов с трета поредна победа във Валенсия във Формула 4

Българинът Никола Цолов от тима на Кампос Рейсинг завърши перфектния си уикенд във Формула 4 Испания с победа в третото и последно състезание на писта „Рикардо Тормо“ край Валенсия.

Във втория 25-минутен старт Никола Цолов победи в директен дуел основния си съперник за титлата Тимотеуш Кухарчик от Полша от отбора на МП Моторспорт и увеличи преднината си в генералното класиране.

Цолов спечели трите състезания и първата квалификация, а освен това бе автор на всички най-добри обиколки. Така той не успя да вземе само двете бонус точки от второто квалификационно състезание и завършва уикенда на „Рикардо Тормо“ със 70 точки от възможни 72. Неговата преднина срещу Кухарчик преди състезанията на „Спа-Франкоршан“ се увеличи до впечатляващите 56 точки.

Цолов грабна бързо лидерската позиция от победителя във втората квалификация Хю Бартър (Австралия, Кампос Рейсинг) и до края се надпреварваше за първото място с Кухарчик. Полякът обаче не отговори на темпото на българския пилот, който завърши 25-минутната надпревара с преднина от 4 сек. 168 хилядни.

Състезанията от четвъртия кръг на Формула 4 Испания ще бъдат проведени на белгийската писта „Спа-Франкоршан“ на 8 и 9 юли.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани