Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Планове на министерството на отбраната предвиждат германската армия да има нова командна структура

[post-views]
Планове на министерството на отбраната предвиждат германската армия да има нова командна структура

Планове на германското министерство на отбраната предвиждат нова командна структура на армията като част от отговора на Берлин във връзка с войната в Украйна, предаде ДПА.

Източници, цитирани от агенцията, заявиха днес, че министерството е казало на водещи депутати, че руската инвазия в Украйна е показала, че командната структура на армията е необходимо да бъде по-силно ориентирана към изискванията на националната отбрана и отбраната на германските съюзници.

Новата структура предвижда армията да има два командни центъра за различни задачи. Генерал-майор Карстен Бройер, който оглавяваше кризисния щаб за справяне с коронавируса към канцлерството, ще ръководи изграждането на новата система и ще бъде първият командир на новия команден център за национална отбрана, който трябва да започне да действа от април догодина и да се занимава с важни задачи в командването на въоръжените сили на Германия.

Същевременно оперативното командване в Швиловзее близо до Потсдам ще продължи да ръководи чуждестранните мисии на германската армия.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани