Информационен център на Министерство на oтбраната

Контактите със САЩ трябва да продължат, каза Кремъл

Контактите със САЩ трябва да продължат, каза Кремъл

Кремъл заяви днес, че контактите са необходими за отношенията със САЩ и ЕС на фона на напрежението заради войната на Русия в Украйна, предадоха световните агенции.

„Общуването е необходимо, в бъдеще така или иначе ще трябва да общуваме.  Америка никъде няма да отиде. Европа никъде няма да отиде. Ето защо ние ще трябва да общуваме с тях. Но това ще бъде общуване, основано изключително на принципите на взаимното уважение, неделимостта на сигурността, отчитането на взаимните безпокойства и на взаимната изгода”, заяви Песков пред репортери по видеоконферентна връзка, предаде ТАСС. 

Песков отвърна утвърдително на въпрос на един от журналистите дали в това се изразяват новите надежди за продължаване на отношенията на Русия със Запада. Той обаче добави, че тази тема сега не е в близка перспектива.

Песков каза, че едва ли при сегашната ситуация двете страни могат да се върнат към духа от Женева, имайки предвид срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън през 2021 г., която породи надежди за известно ограничено разведряване в двустранните отношения, посочва Ройтерс. 

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top