Информационен център на Министерство на oтбраната

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в 15-ата ежегодна конференция на началниците на отбраната на страните от Балканския регион

Сътрудничеството в сферата на киберотбраната обсъдиха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на националните сили за киберотбрана на САЩ генерал-майор Уилям Хартман

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в 15-ата ежегодна конференция на началниците на отбраната на страните от Балканския регион, която ще се проведе от 15 до 17 юни в Охрид, Република Северна Македония.

Основната тема на тазгодишното издание е „Използване на въоръжените сили за справяне със съвременните предизвикателства пред сигурността в национален и регионален план – споделяне на добрите практики“. В Охрид ще присъстват също началниците на отбраната на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора.

Председателството на форума е за една година на ротационен принцип и след завършването на конференцията, то ще бъде поето от България.

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top