Информационен център на Министерство на oтбраната

Нови възможности за желаещите да станат част от Въоръжените сили на Република България има през лятото

Нови възможности за желаещите да станат част от Въоръжените сили на Република България има през лятото!

Обявен е конкурс за вакантни войнишки длъжности със заповед на командира на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Заповедта е от 14 юни и е за 20 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната и в чужбина, във военни формирования в Пловдив и София от състава на СКСО.

Кандидатите за тях подават заявления и необходимите документи до 8 юли в структурите на Централното военно окръжие. Обявени са вакантни длъжности за радиотелеграфист, радиооператор, сапьор, санитар, шофьори, автомонтьор и други.

Конкурсът ще се проведе от 25 до 29 юли. Изпитите включват тест за проверка на общата култура, на физическата годност, както и събеседване. 

***

Обявени са и 25 вакантни войнишки длъжности във военни формирования от състава на Съвместното командване на силите (СКС) за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната или в чужбина. Длъжностите са за военните формирования в Банкя и Горна Малина. Изпитите ще се проведат от 1 до 5 август и включват тест за проверка на общата култура и изпит за физическа годност.

Обявите са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната и на интернет страницата на Централното военно окръжие

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top