Информационен център на Министерство на oтбраната

Руски наемници от “Вагнер” са пристигнали в малийската военна база в Менака, два дни след отпътуването на френските сили оттам

Шестима убити при атака близо до столицата на Мали

Наемници на руската частна военна компания “Вагнер” са пристигнали днес в Менака, в Североизточно Мали, във военна база, чийто контрол бе предаден в понеделник на малийската армия от френските сили, съобщиха на Франс прес добре осведомени източници.

Според двамата френски източници, запознати с въпроса, “няколко десетки” руски наемници са пристигнали днес в Менака. Местен източник също потвърди пред АФП за присъствието на “десетина руснаци” във военната база, преотстъпена на малийската армия от френските сили.

Преди да се изтегли от базата в Менака в понеделник, което е предпоследен етап от изтеглянето на антиджихадистките сили “Бархан” от Мали, френската армия предупреди, че ще бъде “много бдителна към информационни атаки” и изрази опасения от възможни опити да се очерни имиджът ѝ, включително чрез организиране на антифренски демонстрации, чрез обвинения в заговор между “Бархан” и джихадистите или чрез погребване на тела на мъртъвци, за да припишат на французите извършването на престъпления.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top