Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Сирия е задържан висш лидер на „Ислямска държава“, съобщи ръководената от САЩ коалиция

[post-views]

Ръководената от САЩ коалиция каза, че при операция рано тази сутрин в Сирия е задържала висш ръководител на организацията „Ислямска държава“. Коалицията извършва операции и нанася удари по членове на джихадистката групировка, която преди три години бе победена на бойното поле, но чиито бойци не престават да предприемат нападения, отбелязва Ройтерс.

Според цитираното от Ройтерс изявление задържаният джихадист е опитен в изработването на бомби, добър организатор е и един от върховните водачи на групировката в Сирия. Не се уточнява в коя част на Сирия е бил заловен.

Говорител на подкрепяна от Турция сирийска бунтовническа групировка, нарекла се Сирийска национална армия, каза за Ройтерс, че коалиционните сили са предприели операция с хеликоптери в село Хумайра, южно и съвсем близо до турската граница. Операцията била първата по рода си в този район.

През февруари специалните сили на САЩ извършиха хеликоптерна операция в сирийската провинция Идлиб, контролирана от джихадистите от Хаят тахрир ал Шам, в резултат на която е умрял водачът на „Ислямска държава“ Абу Ибрахим ал Хашеми ал Курайши.

Източник: bta.bg

Най-ново

Виж още

Избрани