Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Единият от двамата арестувани във връзка с изчезването на британския журналист и спътника му в Бразилия призна, че ги е убил

[post-views]
Бразилската полиция каза, че са открити очевидно човешки останки близо до мястото, където е изчезнал британски журналист

Следовател от бразилската полиция съобщи пред журналисти, че основният заподозрян за изчезването на 5 юни на британски журналист и на бразилец, специалист по коренните народи на Амазония, е признал, че е извършил „престъплението“ и е разказал какво се е случило.  Той е отвел полицаите до място, където са били открити човешки останки, предаде Асошиейтед прес. На пресконференцията обаче не бе дадена по-подробна информация за признанията, нито за мотивите на извършителя. Останките още не са идентифицирани. Скоро ще бъдат извършени още арести, каза следователят Едуардо Торес. 

Вчера телевизиите Си Ен Ен Бразил и „Банд“ съобщиха, че един от задържаните за изчезването на журналиста Дом Филипс и неговия водач Бруно Перейра е признал, че заедно с втори заподозрян е убил двамата мъже и е казал къде са телата. Според телевизия „Банд“ двамата заподозрени са рибари, заснети от Филипс и спътника му незаконно да ловят риба. Това бил и мотивът за убийството.

Филипс, репортер на свободна практика, който е пишел за „Гардиън“ и „Вашингтон пост“, правел проучване за своя книга. Той е бил придружаван от Перейра, специалист по коренното население на Бразилия. В района, в който пътували – долината Жавари, близо до границите с Перу и Колумбия, има много бракониери – рибари и ловци, нелегални дървосекачи и миньори, а според полицията през него минава и канал за наркотрафик.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани