Информационен център на Министерство на oтбраната

Израелски войници застреляха трима палестинци на Западния бряг

Израелски военни са убили трима палестинци, включително поне един боец, при акция на територията на Западния бряг, съобщиха палестински източници

Израелските сили застреляха трима палестинци и раниха осем други рано днес по време на военна операция в окупирания Западен бряг, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от Асошиейтед прес.

Министерството не съобщава как се е стигнало до това.

Палестинските медии цитираха свидетели, според които израелските войски са открили огън по автомобил в град Дженин в северната част на Западния бряг и са убили трима пътници.

Във видеозаписи, разпространени в социалните мрежи преди инцидента с автомобила, се чува тежка размяна на изстрели. След това кадри в социалните мрежи показаха надупчения от куршуми автомобил с петна от кръв и жители, които го оглеждат.

Нямаше незабавен коментар от израелските военни, които извършват чести нощни набези в контролираните от палестинците части на Западния бряг, за да арестуват заподозрени и издирвани палестински бойци. Повечето от набезите за арести са в Дженин – роден град на няколко палестинци, участвали в неотдавнашната поредица от нападения, при които загинаха най-малко 19 израелци.

Стотици разгневени жители се събраха пред болницата в Дженин, скандирайки лозунги „Бог е велик“ и призиви за отмъщение, преди да пренесат трите тела на носилки и да преминат през града в спонтанен протест.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top