Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелски войници застреляха трима палестинци на Западния бряг

[post-views]
Израел заяви, че Иран е изстрелял срещу него над 300 дрона и ракети, 99% от тях са били прихванати, което е "значителен стратегически успех"

Израелските сили застреляха трима палестинци и раниха осем други рано днес по време на военна операция в окупирания Западен бряг, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от Асошиейтед прес.

Министерството не съобщава как се е стигнало до това.

Палестинските медии цитираха свидетели, според които израелските войски са открили огън по автомобил в град Дженин в северната част на Западния бряг и са убили трима пътници.

Във видеозаписи, разпространени в социалните мрежи преди инцидента с автомобила, се чува тежка размяна на изстрели. След това кадри в социалните мрежи показаха надупчения от куршуми автомобил с петна от кръв и жители, които го оглеждат.

Нямаше незабавен коментар от израелските военни, които извършват чести нощни набези в контролираните от палестинците части на Западния бряг, за да арестуват заподозрени и издирвани палестински бойци. Повечето от набезите за арести са в Дженин – роден град на няколко палестинци, участвали в неотдавнашната поредица от нападения, при които загинаха най-малко 19 израелци.

Стотици разгневени жители се събраха пред болницата в Дженин, скандирайки лозунги „Бог е велик“ и призиви за отмъщение, преди да пренесат трите тела на носилки и да преминат през града в спонтанен протест.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани