Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсанти – летци на изпит по летателна подготовка

[post-views]

Бъдещите бойни пилоти показаха отговорност, успеваемост и мотивация

В 12-а авиационна база – Долна Митрополия, се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите летци от Випуск 2022 на ВВВУ „Георги Бенковски“.

В продължение на три месеца старши-сержантите курсанти Божидар Гушев, Ивайло Захариев, Богомил Луканов, Петко Илиев, Лъчезар Михайлов, Стефан Влахов и Радостин Павлов проведоха летателен стаж на самолет Pilatus РС-9М, който се осъществи в 12-а авиационна база. Ръководител на курса бе майор Станислав Петров, а негов заместник – майор Асен Райков. Заедно с инструкторите летци капитан Валентин Леков и капитан Валентин Митев обучаващите се изпълниха учебния план, предвиден за периода на стажа, съобщиха от базата.

След като достигнаха нужното ниво на подготовка, курсантите положиха семестриален изпит, който се проведе пред комисия в състав: председател подполковник Димитър Велев – заместник-командир по летателна подготовка, и членове: майор Борислав Цанов, майор Димитър Вачков, майор Станислав Петров.

Изпитът включваше изпълнение на две задачи – техника на пилотиране в зона сложен пилотаж в наклонена равнина и зона прост пилотаж на малка височина.

На проведения разбор след приключване на изпита членовете на комисията прецизно оцениха всички елементи от изпълнените упражнения. Те единодушно заявиха, че обучаемите са се справили на отлично ниво. През целия период на стажа бъдещите бойни пилоти са показали голяма отговорност, успеваемост и мотивация, в резултат на което са постигнатите високи резултати. Обучението на курсантите продължава по утвърдения учебен план до явяването им на държавен изпит.

Най-ново

Виж още

Избрани