Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сп. „Лов и риболов“: Енигмата на дунавската скумрия

[post-views]
Сп. „Лов и риболов“: Енигмата на дунавската скумрия

Юнският брой на списание „Лов и риболов“ вече е на пазара. От него може да научите:

*С какво карагьозът, наричан още дунавска скумрия, е уникален вид в ихтиофауната ни и как продължава да изненадва учени и рибари? Темата на броя на списанието е посветена на тази ценна и все още недокрай изучена риба

*Ловът на хищници – отдаваме ли му заслуженото внимание? В третата част от поредицата: основни правила на груповия лов и кои са главните разлики в поведението на лисицата и чакала?

*Едрият дивеч през сезон 2021/2022 г. – анализ на запасите и отстрела в системата на Националната ловна организация. Какви тенденции разкриват данните?

*Тайните на подводния свят – как да се научим да ги разкриваме? И какво може да научи начинаещият подводен риболовец за една година?

*Наша гордост – айтозлийката Селин Али за втори път на световния връх в дисциплината „Трап“! Защо шампионката на планетата при девойките никога не разчита на втори патрон?

И още много теми в броя, сред които специално приложение по случай 130-годишнината на Сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол-Шумен“ с любопитни факти от историята, състоянието на дивечовите популации и възможностите за лов в този район на страната.

Бр. 6/2022 на сп. „Лов и риболов“ може да закупите и онлайн, както и да се абонирате през интернет страницата на Съюза на ловците и риболовците в България на адрес – www.slrb.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани