Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Defense24: Полша ще закупи понтони за масово прехвърляне на танкове

[post-views]
Defense24: Полша ще закупи понтони за масово прехвърляне на танкове

Както пише Defense24 Варшава възнамерява да увеличи способността на тежката бронирана техника да преодолява водни препятствия.

Поляците планират до края на 2026 г. да закупят 13 понтонно-мостови паркове PFM от френската компания CNIM. Цената на транзакцията е 331 милиона долара (25,4 милиона долара за всеки комплект). Договорът включва прехвърляне на лиценз, както и доставка на резервни части и услуги по обучение.

Предполага се, че PFM ще замени „остарелия“ ПП-64.

Един френски комплект позволява да се построи мост с дължина до 100 м. или да се сглобят два ферибота с товароносимост от най-малко 70 тона за верижна техника и 96 тона за колесни превозни средства.

По-рано от Министерството на отбраната на РФ показаха видео с военна техника, която се движи по понтонен прелез. Според Министерството на отбраната, осигуряването на функционирането на пропускателния пункт е значителна част от специалната операция на руските въоръжени сили и отрядите на народната милиция на ДНР и ЛНР. Говорим за придвижване на юг през територията на Харковска област.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани