Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойци са нападнали лагер на пътностроителни работници в Пакистан, убили са трима души, съобщиха пакистански официални представители

[post-views]
Бойци са нападнали лагер на пътностроителни работници в Пакистан, убили са трима души, съобщиха пакистански официални представители

Бойци са нападнали лагер на пътностроителни работници в провинция Белуджистан в югозападната част на Пакистан, убили са трима души и са ранили петима други, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от пакистански официални представители.

Нападателите са открили огън снощи по намиращия се в планински район на провинцията лагер, след което са подпалили автомобили и унищожили машини, каза говорителка на местното правителство. Тя добави, че лагерът принадлежи на местна компания, която работи по проект за строеж на път.

Петима работници са в неизвестност след атаката, каза заместник-началникът на местната полиция. Той добави, че силите за сигурност за започнали издирвателна операция, но трудният терен я затруднява. По-късно той съобщи, че двама от петимата работници са били открити наблизо.

Засега никоя групировка не е поела отговорност за атаката, но сепаратистки групировки в Белуджистан и преди са провеждали подобни атаки, насочени срещу външни работници, които те обвиняват, че заемат работни места в провинцията. Сепаратиските групи в богатата на минерали и газ провинция, като например Белуджистанската националистическа армия, искат да отвоюват независимост от Исламабад.

При друга атака днес боец и пакистански войник бяха убити в престрелка в Северен Вазиристан. В изявление на въоръжените сили се казва, че силите за сигурност са иззели оръжие и боеприпаси от мястото на престрелката. По информация от изявлението интензивната престрелка се е случила по време на военна операция в град Миран Шах. Този район беше убежище за бойци до 2014 г., когато въоръжените сили проведоха масирани операции за прочистване на региона, отбелязва АП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани