Информационен център на Министерство на oтбраната

Ансамбълът с четвърто и шесто място във финалите на ЕП в Израел

Ансамбълът с четвърто и шесто място във финалите на ЕП в Израел

Българският ансамбъл завърши на четвърто място на финала с пет обръча и на шесто на три ленти и две топки на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел).

Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева и Маргарита Василева имаха едно изпускане в страхотната си композиция и с оценка от 33.700 точки, от които 17.3 за трудност, останаха извън призовата тройка.

Шампион стана Италия с 36.650 точки, пред домакините от Израел с 36.450 точки и Азербайджан с 34.750 точки.

На финала с три ленти и две топки възпитаничките на Весела Димитрова също имаха доста неточности и бяха оценени с 29.250 точки, което им отреди шестата позиция.

За този състав на ансамбъла това е първо голямо първенство и първо участие на шампионат на Европа. Момичетата тренират заедно от около два месеца и половина.

На ленти и топки титлата отново взе Италия с 34.250 точки. Италианките завършват с две титли и сребро в многобоя. Сребърното отличие спечели Испания с 31.950 точки, а на трети е Азербайджан с 31.900.

С това Европейското първенство в Тел Авив завърши. То ще се запомни с доста слабата организацията и странното съдийство, което присъди титлите на домакините в многобоя при жените на Даря Атаманов и в многобоя при ансамблите.

България завършва шампионата с девет отличия – четири златни, две сребърни и три бронзови.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top