Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Беларус подновява инспекциите по линия на контрола над въоръженията, съобщи Минск

[post-views]
Беларус подновява инспекциите по линия на контрола над въоръженията, съобщи Минск

Беларус съобщи на страните членки на ОССЕ, че подновява инспекциите, провеждани според действащите международни договори в сферата на контрола над оръжията. Това заяви днес министерството на отбраната в Минск, цитирано от БелТА и Интерфакс.

„От 20 юни Република Беларус подновява верификационната дейност в рамките на действащите международни договори в сферата на контрола над оръжията. Известия за подновяването й са разпратени днес на всички държави участнички в ОССЕ“, се казва в комюнике от пресслужбата на ведомството.

Решенията за осигуряване на чуждестранна инспекционна дейност на територията на Беларус ще се вземат на паритетна основа, допълва министерството.

Беларуската дипломация съобщи по-рано, че Минск е взел решение да спре проверките през 2020 г., след като на фона на коронавирусната пандемия такива решения са взели други държави и са започнали да отказват инспекции от страна на Беларус. Външното министерство отбеляза, че „страната винаги неотклонно е изпълнявала изискванията на международните договори и споразумения в областта на разоръжаването, неразпространението и контрола над въоръженията“, добавя Интерфакс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани