Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник-министрите на България и Гърция потвърдиха сътрудничеството в областта на отбраната

[post-views]
Заместник-министрите на България и Гърция потвърдиха сътрудничеството в областта на отбраната

България и Гърция активизират контактите си в сферата на отбраната. Дни след официалната визита в Атина на министъра на отбраната Драгомир Заков и водената от него българска делегация днес, 20 юни, заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов прие заместник-министъра на националната отбрана на Република Гърция Николаос Хардаляс. Именно заместник-министър Хардаляс беше домакин на българската делегация на 9 юни в гръцката столица, след като гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос даде положителен тест за Ковид-19 и не успя да се срещне с нея.

Заместник-министър Йордан Божилов и заместник-министър Николаос Хардаляс потвърдиха перспективите за развитие на двустранните отношения в сферата на отбраната. Те подчертаха значението на добрите съседски отношения между двете държави за стабилността в региона. Обсъдена бе и подкрепата от двете страни за решението на НАТО да укрепва сигурността на източния фланг чрез практически действия. Подчертано бе, че участието на гръцки военнослужещи в бойната група, разположена в България, с рамкова държава Италия, е от съществена важност. Набелязани бяха също и конкретни действия на двете държави във връзка с различни регионални инициативи, в които участват.

Заместник-министър Николаос Хардаляс ще присъства във вторник, 21 юни, на Софийския икономически форум, където ще продължи обсъждането на тези и други теми от важност за региона. Очаква се в него участие да вземе и министър Драгомир Заков.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани