Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски очаква Русия да засили атаките срещу Украйна тази седмица

[post-views]
Зеленски заяви, че Украйна обмисля да смени няколко висши държавни служители и то не само в армията

Украинският президент Володимир Зеленски очаква Русия да засили атаките си срещу страната му през тази седмица, когато Киев очаква решението на Европейския съюз за предоставянето на статут на страна кандидат-член. В традиционното си вечерно видеообръщение Зеленски подчерта, че Русия ще засили атаките си не само срещу Украйна, но и срещу други европейски страни. По думите на украинския президент, за страната му започва историческа седмица.

„Мисля, че за всички е очевидно, че от 1991 година са малко съдбоносните решения за Украйна, като това, което очакваме. И съм уверен, че само положителното решение е в интерес на цяла Европа. Очевидно трябва да очакваме по-голяма враждебна активност от Русия – целенасочено и демонстративно. Точно тази седмица. Не само срещу Украйна, но и срещу други европейски държави. Ние се подготвяме. Готови сме!“, каза Зеленски.

Украинският президент каза още, че Русия струпва сили в Харковското направление, в Запорожска област. Продължават ожесточените боеве и в Донбас, където руската армия, по думите му, използва най-голям брой артилерия.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани