Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италианецът Беретини отново спечели „Куинс Клъб“ в Лондон

[post-views]

Италианецът Матео Беретини защити титлата си от турнира по тенис на трева Куинс Клъб“ в Лондон. Във финала на надпреварата с награден фонд 2,1 милиона евро Беретини победи със 7:5, 6:4 сърбина Филип Крайнович.

Миналогодишният финалист на „Уимбълдън“ стана първият играч в историята, който печели две титли в „Куинс“ в първите си две участия на турнира. Освен това за Беретини това е втора титла в рамките на две седмици след тримесечно отсъствие заради операция на китката, като срещу Крайнович той постигна и деветата си поредна победа в този период. Първият сет на мача започна равностойно, като Беретини пръв успя да направи пробив за 3:2, но още в следващия гейм Крайнович изравни за 3:3. Двамата продължиха да печелят подаванията си до 5:5, когато шампионът реализира нов пробив, който му подпечата първия сет.

Във втория Беретини проби на нула за 3:2, след което комфортно успя да затвори мача за час и 34 минути игра. Победната точка дойде от ас, който бе 14-ият на сметката на италианеца в мача.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани