Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Офицерите от запаса химици празнуваха в Информационния център на МО

[post-views]
Офицерите от запаса химици празнуваха в Информационния център на МО

На 17 юни 2022 година, в навечерието на професионалния празник „Ден на военния химик”, офицерите от клуб „Химици” към Столичната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва се събраха на среща в залата на Информационния център на Министерство на отбраната.

Поводът за тази среща беше предстоящото честване на 104 годишнина от създаването на „Химически войски” в Българската армия, сега Войски за ядрена, химическа и биологическа защита и екология. На срещата присъстваха председателят на Столичната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов и началника нът отдел „Ядрена, химическа, биологическа защита и екология” в дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната полковник Ивайло Христов.

Председателят на клуба подполковник от запаса Йордан Спиров благодари на присъстващите, че след двегодишно прекъсване, заради пандемията, те се срещнат отново със своите колеги и приятели и разказа, че през този период ръководството на клуба е продължавало да изпълнява своите задължения, свързани с отчитане на членския внос, привеждане на суми за социално подпомагане на членове на съюза и участие в различни мероприятия. Бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов запозна присъстващите с решенията на проведения на 3 и 4 юни 2022 г. конгрес на съюза в град Ямбол. С изключителен интерес за присъстващите бе посрещнато изказването на полковник Ивайло Христов, свързано със състоянието на войските за ЯХБЗ и изпълняваните задачи. Срещата продължи в приятелска атмосфера с припомняне на случки и истории от войсковия живот, в които са участвали, както и за отговорните задачи, които са решавали. Мероприятието бе закрито от председателя на клуба с пожелания за здраве и късмет на присъстващите и техните семейства и покана за присъствие на отчетно-изборното събрание в края на годината.

Източник: otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани