Информационен център на Министерство на oтбраната

В историята потъна емблематичният плаващ ресторант на Хонг Конг

В историята потъна емблематичният плаващ ресторант на Хонг Конг

Хонг Конг загуби една най-известните си забележителности. Големият плаващ ресторант, който през последните 50 години беше сред емблемите  на града е потънал в Южнокитайско море, предават международните осведомителни агенции. Няма данни за пострадали или ранени, потвърдиха впоследствие от китайската компания-собственик.

Плаващият ресторант Jumboр, освен с мащабните си размери, беше известен и със своите луксозни банкетни зали и неонови светлини.

Една от емблемите на Хонг Конг  стана жертва на неблагоприятно време в неделя и потъна близо до Параселските острови, се казва в официалното съобщение на компанията-собственик.

Ресторантът се намира на 1000 метра под водата и за сега не се планират операции по изваждането му, допълниха собствениците.

Плавателният съд, който е дължина от близо 80 метра“ прекара близо половин век край бреговете на бившата британска колония, приемайки много международните лидери и знаменитости, като британската кралица Елизат II и холивудската звезда Том Круз, и дори е участвал в няколко филма, включително и от поредицата за Джеймс Бонд.

Независимо от славата си през последните години плаващият ресторант изпитваше сериозни финансови проблеми- натрупани дългове,  скъпо струващата му поддръжка, и за капак през последните две години беше затворен заради пандемията от Ковид-19.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top