Информационен център на Министерство на oтбраната

Путин: Русия ще продължи да развива и укрепва въоръжените си сили

Путин: Русия ще продължи да развива и укрепва въоръжените си сили

Русия ще продължи да развива и укрепва въоръжените си сили, отчитайки потенциалните военни заплахи и рискове, заяви руският президент Владимир Путин.

“Ще продължим да развиваме и укрепваме нашите въоръжени сили, като вземем предвид потенциалните военни заплахи и рискове“, каза Путин в телевизионни коментари, предаде Ройтерс.

Той добави, че наскоро изпитаните руски междуконтинентални балистични ракети “Сармат”, способни да носят 10 или повече ядрени бойни глави и примамки, ще бъдат приети на въоръжение до края на годината. Путин отбеляза, че изпитанията на междуконтинентална балистична ракета “Сармат” са били успешни.

“Планира се до края на тази година първият такъв комплекс да поеме бойно дежурство“, подчерта Путин. Той добави, че освен “новите оръжия, вече тествани на бойното поле, войските започнаха да получават системи за противовъздушна и противоракетна отбрана С-500, които нямат текущи съответствия в света“.

Поздравявайки завършилите висши военни учебни заведения, Путин за пореден път наблегна на смелостта на руските военни, като каза, че те “самоотвержено се борят” за сигурността на руския народ.

Източник: БНР

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top