Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МО Азербайджан съобщаваи за обстрел на позициите им по границата с Армения, МО Армения опроверга

[post-views]
МО Азербайджан съобщаваи за обстрел на позициите им по границата с Армения, МО Армения опроверга

Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи за обстрел на позиции на въоръжените сили на републиката по границата в нощта на 21 юни от територията на Армения. Това се съобщава на сайта на азербайджанското ведомство.

Съгласно информацията на министерството, на обстрел са били подложени позициите на азербайджанската армия по посока на населените места Минкенд в районите Лачин и Йелидже областите на Калбаджар.

Отбелязва се, че азербайджанските въоръжени сили са предприели „адекватни ответни мерки“.

Министерството на отбраната на Армения от своя страна опроверга това твърдение.

„Изявлението, разпространено от Министерството на отбраната на Азербайджан, че в нощта на 20 срещу 21 юни части на Въоръжените сили на РА са открили огън от различни калибри в посока на азербайджански позиции, разположени в източната част на арменско-азербайджанския границата не е вярна“, се казва в съобщение на арменското ведомство в Telegram.

В Министерството на отбраната на Армения подчертаха, че ситуацията на арменско-азербайджанската граница е относително стабилна, тя е под пълен контрол на арменските въоръжени сили.

По-рано беше съобщено, че ръководителят на арменското външно министерство и заместник-държавният секретар на САЩ са обсъдили уреждането на ситуацията в Карабах.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани