Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия уведоми Иран, че подкрепя съживяването на ядреното споразумение от 2015 г.

[post-views]

Москва подкрепя изцяло съживяването на ядреното споразумение от 2015 г. между Иран и големите световни сили, съобщи руският външен министър Сергей Лавров след разговори в Техеран с иранския си колега Хосейн Амир Абдолахиан, предаде Ройтерс.

На обща пресконференция с Лавров Абдолахиан отново изрази иранското становище, че за да бъде възобновено споразумението, всички санкции срещу Иран трябва да отпаднат, и обвини Вашингтон за застоя на преговорите,който продължава повече от година.

„Искаме пълно възобновяване на споразумението, без да правим никакви отстъпки в позицията си“, каза Абдолахиан и добави, че се надява преговорите да продължат към последния си етап, което по думите му ще стане възможно, ако САЩ проявят прагматизъм.

На преките разговори между Техеран и правителството на американския президент Джо Байдън за съживяване на споразумението са прекъснати от март, най-вече заради настояването на Иран Вашингтон да премахне иранската Революционна гвардия от списъка на САЩ с организации, обявени за терористични.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани