Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсанти изпълняват сложен пилотаж

[post-views]
Курсанти изпълняват сложен пилотаж

Красимир МИТОВ

Държавни изпити за бъдещите офицери във ВВВУ „Г. Бенковски”.

Седмица на предстартова треска за випускниците военни пилоти от ВВВУ „Г. Бенковски”. Курсантите четвърти курс редовна форма на обучение за степен „Бакалавър” проведоха държавен изпит по летателна подготовка на летище Долна Митрополия към в. ф. 52090. Комисия под председателството на началника на ВВВУ „Г. Бенковски” бригаден генерал Юлиян Радойски, след като се запозна с всички нормативни документи по провеждане на курса за обучение на курсантите военни пилоти, допусна до държавен изпит обучаемите.

Отговорникът на курса майор Станислав Петров и неговият заместник майор Асен Райков съвместно с инструкторите капитан Валентин Митев и капитан Валентин Леков – летци пилоти първи клас, заявиха увереност в своите обучаеми и потвърдиха, че те показаха отлични резултати, с което не ги подведоха. Пред комисия в състав подполковник Димитър Велев, майор Димитър Вачков, майор Борислав Цанов и майор Станислав Петров – също военни летци пилоти първи клас, курсантите випускници изпълниха летателни задачи по Зона сложен пилотаж в наклонена равнина на средна височина и Прост пилотаж на малка височина. Задачите се изпълняваха на самолет Pilatus PC-9M.

Началникът на отдел „Подготовка” към командването на ВВС полк. Николай Тушев изрази задоволство от подготовката и представянето на бъдещите летци пилоти на държавния изпит. Той заяви, че това е само началото, а пътят, който трябва да извървят, е сложен и дълъг. Полковник Петър Банков, командир на в. ф. 52090, беше категоричен, че условията, предоставени за обучение на бъдещите летци и положения труд от тях самите и техните инструктори са довели до показаните отлични резултати на държавните изпити.

Бригаден генерал Радойски заяви, че с достойно изпълнен дълг изпращат в строя поредния випуск военни летци пилоти, които ще станат достойни защитници на родното небе и отлични офицери от редовете на ВВС. Старши сержант курсант Ивайло Захариев с трепет сподели, че най-после е постигнал детската си мечта да стане летец пилот на военен самолет. Старши сержант курсант Лъчезар Михайлов изрази благодарност към своите преподаватели и инструктори, които са положили всички сили, знания и умения, за да ги научат да летят, и с нетърпение очаква да продължат своя път към изтребителната авиация, а старши сержант курсант Стефан Влахов е изключително доволен, че е избрал достойна професия за своето развитие като военен летец пилот.

Най-ново

Единична публикация

Избрани