Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Признание за воините от СКСО

[post-views]
Признание за воините от СКСО

Признание за воините от СКСО
Генерал-майор Явор Матеев връчи плакета на полковник Анатоли Бърковски, награден със заповед на командващия на СКС

Преди малко повече от 6 месеца в подобна тържествена обстановка ние ви изпратихме да изпълнявате задачи в рамките на мисия на НАТО. През този период вие достойно, професионално и отговорно изпълнихте всички поставени ви задачи, защитихте вашия личен авторитет, авторитета на формированието и на Българската армия, както и статута на Република България като пълноправен член на НАТО. Така започна словото си командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев на церемонията в Пловдив по тържественото посрещане на контингент, завърнал се от мисия зад граница.

Той обяви, че воините са получили заслужено признание от командирите на мисията и партньорите от останалите нации, с които заедно са работили. И изтъкна, че така служат воините от Специалните сили и така служи българският войник. Генерал-майор Матеев посочи като изключителен успех факта, че вече няколко години формирования и щабни офицери от СКСО изпълняват задачи зад граница – като Специални сили.

Прочетена бе заповед на командира на СКС генерал-майор Валери Цолов за награждаване на част от воините, завърнали се от мисията. С негова заповед бе награден с плакет полковник Анатоли Бърковски от СКСО за проявения професионализъм при участието му в съвместното тактическо учение „Морски страж-22”. 

Със заповед на министъра на отбраната бе наградена с грамота майор Анна Проданова от СКСО във връзка с организирането на медийното отразяване на дейността на Българската армия и подготовката, както и провеждането на проявите на 6 май.

Благодарствен молебен за здраве на личния състав отслужи д-р Добромир Костов – ректор на Пловдивската духовна семинария. Гости на тържеството бяха областният управител на област Пловдив Йордан Иванов, Александър Държиков – председател на Общинския съвет на Пловдив, Йордан Ставрев – заместник-кмет на Пловдив, и полковник Асен Шопов – председател на Военен съд – Пловдив.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани