Информационен център на Министерство на oтбраната

Франческо Баная спечели Гран При на Нидерландия в световния шампионат по мотоциклетизъм в клас МоtоGP

Франческо Баная спечели Гран При на Нидерландия в световния шампионат по мотоциклетизъм в клас МоtоGP

Франческо Баная с “Дукати” състезанието по мотоциклетизъм на писта за Голямата награда на Нидерландия в клас МоtоGP. Италианецът се възползва от изоставане на французина Фабио Куартараро с “Ямаха”, който остава лидер в генералното класиране

Франческо Баная с “Дукати” с лекота спечели Гран при на Нидерландия в световния шампионат по мотоциклетизъм в клас МоtоGP. Италианецът Марко Бедзеки с “Дукати-ВР46” и испанецът Маверик Винялес (“Априля”) също завършиха на подиума в състезанието от 11-ия кръг. Фабио Куартараро катастрофира два пъти и беше принуден да се оттегли по средата на надпреварата. 25-годишният Баная, който постигна общо седмата си победа в кралския клас, финишира за 40:25.2050 минути и изпревари с 0.444 секунди Бедзеки, докато Винялес остана на 1.209 секунди зад днешния победител.

В генералното класиране девет кръга преди края на шампионата продължава да води Фабио Куартараро със 172 точки. На втора позиция до момента е Алейш Еспаргаро със 151 точки. Трети е французинът Йоан Зарко от “Прима Рейсинг” със 114 точки.

Следващото състезание от първенството е Гран При на Великобритания. То ще се проведе на 7 август.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top