Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболистите ни загубиха от Бразилия в мач от турнира Лига на нациите

[post-views]
Волейболистите ни загубиха от Бразилия в мач от турнира Лига на нациите

Националният ни отбор по волейбол за мъже загуби с 0:3 гейма от Бразилия в мач от турнира Лига на нациите, който се игра в столичната зала „Арена Армеец“. България не успя да се противопостави на действащия шампион и отстъпи съответно на 21, 19 и 22 точки

Българският национален отбор по волейбол за мъже загуби осмия си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. „Лъвовете“ отстъпиха на защитаващия титлата си тим на Бразилия с 0:3 гейма.

С поражението „трикольорите“ остават на предпоследаната 15-а позиция и по всяка вероятност ще се борят за своето оставане в компанията на 16-те елитни селекции, избягвайки по-нископоставената Европейска лига. С победата пък „селесао“ излезе на шеста позиция, място преди Нидерландия.

В големи периоди от първата част играта вървеше точка за точка, но в края „селесао“ поведе с 23:20, за да приключи при 25:21.

След средата на втория гейм гостите отново бяха по-съсредоточени и си осигуриха успеха с 25:19.

Включването на Аспарух Аспарухов от резервната скамейка даде импулс за българите, но те не успяха да се противопоставят на по-опитния си противник.

В третата част бразилците също поведоха с 14:10 след силния изяви в атака, за да победят с 3:0 след 25:22.

Най-резултатен за България стана Мартин Атанасов с 12 точки, докато Аспарух Аспарухов добави още 9 точки.

В другите срещи: Франция – Германия 3:1, Япония – Словения също 3:1, Сърбия – Австралия 3:0, Италия – Китай 3:0 и САЩ – Полша 1:3 гейма.

Начело в класирането са Франция и Полша с по 21 точки, а България е на 15-то място с 6 пункта, след една победа и седем поражения.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани