Информационен център на Министерство на oтбраната

Русия заяви, че е нанесла ракетен удар по оръжеен склад в Кременчук, което е предизвикало пожар в намиращия се в съседство мол

Русия осъди действията на косовските власти

Русия заяви, че е изстреляла ракети по оръжеен склад в украинския град Кременчук, а последвалият взрив на боеприпасите в него е довел до пожар в намиращия се в съседство търговски център, предаде Ройтерс.

“В Кременчук руските сили удариха от въздуха с високоточни ракети склад с въоръжение, доставено от САЩ и Европа. Вследствие на удара са поразени изпратените от Запада оръжия и боеприпаси в склада”, посочи руското министерство на отбраната в канала си в чат приложението Телеграм. “Детонацията на складираните амуниции за западното въоръжение е предизвикала пожар в неработещ търговски център, намиращ се до склада”, допълни ведомството.

Украйна съобщи, че при руски ракетен удар по оживен търговски център в Кременчук вчера са загинали най-малко 18 души, а страните от Г-7 нарекоха това руско военно престъпление.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че молът е ударен при пряко попадение на руски ракети, и добави, че в момента на атаката вътре в него е имало около 1000 души.

Усилията на спасителните екипи за издирване на оцелели и тела продължиха и днес. Съобщава се за десетки ранени и настанени в болница.

При продължаващата четвърти месец офанзива срещу Украйна Русия многократно е отричала да напада цивилни райони. Според ООН от началото на руската инвазия на 24 февруари са загинали най-малко 4700 цивилни.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top