Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия заяви, че е нанесла ракетен удар по оръжеен склад в Кременчук, което е предизвикало пожар в намиращия се в съседство мол

[post-views]
Руски кандидат за президентския пост нарече войната в Украйна „голяма грешка“ на Путин

Русия заяви, че е изстреляла ракети по оръжеен склад в украинския град Кременчук, а последвалият взрив на боеприпасите в него е довел до пожар в намиращия се в съседство търговски център, предаде Ройтерс.

„В Кременчук руските сили удариха от въздуха с високоточни ракети склад с въоръжение, доставено от САЩ и Европа. Вследствие на удара са поразени изпратените от Запада оръжия и боеприпаси в склада“, посочи руското министерство на отбраната в канала си в чат приложението Телеграм. „Детонацията на складираните амуниции за западното въоръжение е предизвикала пожар в неработещ търговски център, намиращ се до склада“, допълни ведомството.

Украйна съобщи, че при руски ракетен удар по оживен търговски център в Кременчук вчера са загинали най-малко 18 души, а страните от Г-7 нарекоха това руско военно престъпление.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че молът е ударен при пряко попадение на руски ракети, и добави, че в момента на атаката вътре в него е имало около 1000 души.

Усилията на спасителните екипи за издирване на оцелели и тела продължиха и днес. Съобщава се за десетки ранени и настанени в болница.

При продължаващата четвърти месец офанзива срещу Украйна Русия многократно е отричала да напада цивилни райони. Според ООН от началото на руската инвазия на 24 февруари са загинали най-малко 4700 цивилни.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани