Информационен център на Министерство на oтбраната

Българските волейболистки започнаха с победа турнира от Лигата на нациите в София

Българските волейболистки започнаха с победа турнира от Лигата на нациите в София

Женският ни национален отбор по волейбол постигна победа в първата си среща от Лигата на нациите в София. Българките, водени от Лоренцо Мичели, се наложиха с 3:0 гейма над Доминиканската република :

Лора Китипова, Мирослава Паскова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Нася Димитрова, Мира Тодорова и либерото Жана Тодорова играха изключително силно и не оставиха никакви шансове за противника. След първоначалните разигравания българките поведоха с 11:4 и 20:8, за да приключат частта при 25:15.

Във втория гейм превъзходството на българския тим беше още по-осезаемо с крайното 25:13, което до голяма степен пречупи съпротивата на Доминиканската република.

В третата част българките допуснаха повече грешки, като се стигна до 20:19 за водения от Лоренцо Мичели състав, но силните отигравания в атака бяха достатъчни за третия български успех в Лигата на нациите, дошъл след малко повече от час игра.

Мария Йорданова, която с технично нападение реализира последната точка в срещата, стана най-резултатна с 22 точки. Нася Димитрова и Мирослава Паскова добавиха по още 10 точки. За Доминиканската република с 10 точки завърши Гаила Гонсалес. 

Следващата среща на България е в петък срещу Бразилия. Волейболистките ни заемат 12-то място в класирането до момента с три победи и шест поражения.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top