Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия нанесе удари по градове в Южна и Източна Украйна, съобщават украинските власти

[post-views]
Складове със зърно в Николаев са разрушени при руски обстрел

Най-малко трима души загинаха и петима бяха ранени тази сутрин при руско нападение срещу южния украински град Николаев, съобщи военният губернатор на региона Виталий Ким, цитиран от ДПА.

„Руските окупатори нанесоха ракетен удар срещу Николаев“, заяви Ким в Телеграм, като уточни, че една от ракетите е ударила висока сграда.

Местните власти призоваха хората да останат в бомбоубежищата и да не публикуват снимки на причинените от ударите разрушения.

Руските войски в Източна Украйна се опитваха да заобиколят стратегически важния град Лисичанск в Луганска област. Според украинската армия руските сили са достигнали южния край на града, докато проруски сепаратисти съобщават, че боевете вече се водят в града.

Руските сили извършват и нападения около град Бахмут, на запад от Лисичанск, се казва в съобщение на генералния щаб.

Две тела бяха открити тази сутрин след нападение срещу източния украински град Днипро. Вчера по града бяха изстреляни общо шест ракети, една от които е поразила работилница за ремонт на автомобили.

Спасителните служби са открили телата на мъж и жена под останките на сграда, засегната от руска ракета, съобщи в Телеграм губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани