Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си в 12-та авиационна база

[post-views]

В 12-та авиационна база – гр. Долна Митрополия завърши обучението на специализантите от курсовете за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Сержант, авиационно-технически специалисти” и специалисти в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”.Курсът за „Авиационно-технически специалисти” се проведе в две направления – специалисти по „Самолета и двигателя” и специалисти по „Авиационно оборудване”. Основните цели на подготовката бе обучаемите да придобият тясно профилирани знания относно заеманата длъжност като специалисти по експлоатация и ремонт на летателните апарати и авиационни двигатели, авиационно въоръжение, радиоелектронно оборудване на летателния апарат и специалисти по авиационни електроприбори и автоматични системи.В часовете по теоретична подготовка обучаемите придобиха знания за основните дейности на авиационно-техническите формирования, техническата експлоатация на авиационната техника, правилата за работа с контролно-измервателната апаратура, както и изискванията за водене на експлоатационно-техническата документация. По време на практическите занятия курсистите се запознаха с процеса по поддържането експлоатацията и ремонта на авиационната техника и придобиха умения за работа със специализираната апаратура.В хода на подготовката специализантите показаха висока мотивация, много добра успеваемост и стремеж към усъвършенстване. Потвърждение на това са постигнатите резултати от проведените теоретични и практически изпити.

За курса по специалността „Самолета и двигателя” той е Отличен 5,81, а по специалността „Авиационно оборудване” е Отличен 5,68.

Трима са пълните отличници – старшина Ивайло Ангелов от в.ф 52090, ст. сержант Бойко Паралюзов от в.ф. 28000 и мл. сержант Тодор Вътов от в.ф. 28000.Много добри резултати постигнаха и специализантите от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”. Усвоиха знания и умения за експлоатация на комуникационна и навигационна техника, правила за използване на контролно-измервателната апаратура, работа с наземни авиационни УКВ радиосредства и системи за обективен контрол.Началникът на „КИНС” в 12-та авиационна база – подполковник Веселин Митрев връчи удостоверенията на завършилите курсисти.

В обръщението си към тях той подчерта, че обучението е важен фактор за професионалното им развитие. Поздрави ги за проявената отговорност и стремеж към усъвършенстване, и им пожела успешна и безаварийна работа.

Източник: Bulgarian Air Force

Най-ново

Избрани