Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военна клетва на бойния празник на гарнизон Пловдив

[post-views]
Военна клетва на бойния празник на гарнизон Пловдив

С полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на площад „Централен“ в Пловдив вчера започна бойният празник на Гарнизон Пловдив. Службата пред родината е особен вид дълг и днес вие поехте ангажимент да изпълнявате най-върховния дълг, който всеки българин може да поеме – да служите вярно и отговорно на Отечеството си – с тези думи се обърна към 14-те новоназначени генерал-майор Явор Матеев, командир на СКСО, съобщава БТА.

Военната служба, службата в Специалните сили не е лека, но за сметка на това тя е изпълнена с много предизвикателства и емоции, служба, която носи удовлетворение, каза ген. Матеев. Той изтъкна, че младежите влизат в армията в особен момент, в който се намира страната, Европа и човечеството. Бъдете два пъти по-толерантни и два пъти повече им помагайте, обърна се към военнослужещите от СКСО ген. Матеев. И допълни, че „само така ще станем по-силни, ще повишим нашите оперативни способности и ще се справим по-лесно с предизвикателствата“.

Ние сляхме себе си с онези, които с кръвта и саможертвата си написаха героичната история на един народ, несклонил глава пред тиранин и поробител, и не допуснал враг да тъпче земята му, каза от името на новопостъпилите в редиците на специалните сили редник Давид Илиев. Той увери, че ще носят достойно и до последния си дълг високата отговорност.

На церемонията присъстваха командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, народният представител Виктор Насър, кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметове на населени места от Пловдивска област, настоящи и бивши командири от Пловдивския гарнизон, представители на държавната и местната власт.

Програмата включваше празнично шествие на представителни блокове на военни формирования от гарнизона. Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва, бяха поднесени венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг. Празникът завърши в тържествена заря-проверка.

Източник: otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани