Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Задържан е шофьорът, който уби две млади жени в София

[post-views]
Задържан е шофьорът, който уби две млади жени в София

Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан,съобщи NOVA. Произшествието в центъра на София късно снощи отне живота на две млади жени на 22 и 26 години.

Мъжът е избягал от местопроизшествието и се издирваше. По първоначални данни става дума за инцидент, в който са участвали три леки автомобила, сред които и такси, както и мотоциклет. От удара единият от автомобилите – джип, който е причинил трагедията, се е въртял по таван няколко пъти и се е разцепил на две. Едната част е ударила асансьора на метростанция „Европейски съюз“, а другата е помела двете жени, които са били на тротоара в този момент. И двете са загинали на място.

Катастрофата стана точно до метростанцията, при кръстовището на бул. „Черни връх“, бул. „Арсеналски“ и бул. „Свети Наум“. 

КАТ установи множество нарушения при причинителя на катастрофата, който е избягал от местопроизшествието. „Автомобилът е с фалшиви номера – има софийска регистрация, а е с немски номера. В него са намерени синя лампа и стоп палка. Собственикът е с швейцарска книжка, която е отнета, има над 50 нарушения“, обясни Тенчо Тенев, шеф на КАТ-София, който пристигна на мястото на катастрофата.

Според БНР полицията издирва и жена, която се е возила при задържания шофьор. Установена е самоличността на мъжа. Той е бивш футболист на ФК Левски и на Спортист Своге. През 2010 г. е задържан за участие в „черно тото“. Главният прокурор Иван Гешев възложи разследването на екип от Националната следствена служба. 

Източник: Сега

Най-ново

Единична публикация

Избрани