Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Брой 7 на списание „Лов и риболов“ за 2022 г. вече е на пазара

[post-views]
Брой 7 на списание „Лов и риболов“ за 2022 г. вече е на пазара

Брой 7 на списание „Лов и риболов“ за 2022 г. вече е на пазара. Eто и акцентите в него:

Брой 7 на списание „Лов и риболов“ за 2022 г. вече е на пазара
Брой 7 на списание „Лов и риболов“ за 2022 г. вече е на пазара

•        Дилема за птичари – на яребица или на пъдпъдък да започне обучението им? Отговорът е даден от историята, смята кинологът Георги Коцаков и добавя от личния си опит

•        Петиция: Да защитим лова в Европа! Защо са гневни европейските ловци и как България се включва в протестната подписката до Европейската комисия?

•        Кои видове са с най-голям потенциал да компенсират спада при пъдпъдъка и гургулицата? Анализ на запасите от дребен дивеч и състоянието на прелетния дивеч в сдруженията от системата на НЛРС-СЛРБ

•        Най-добрият приятел на птиците: 100 години от рождението на Николай Боев. С какво видният зоолог, орнитолог и еколог остана в историята на ловното движение?

•        Карабината „Блазер“ R93 – безкомпромисно точна, бърза, желана. Как този модел влезе в оръжейната история, макар че е произвеждан доскоро?

•        В търсене на потайния лин. Тази желана риба се среща в много водоеми, но рядко попада в улова ни. По какъв начин може да я потърсим целенасочено?

•        Дядо Щукар. Димитър Атанасов е хващал 11-килограмова щука – телевизионна звезда, борил се е с 80-килограмов сом и повече от 30 години риболовства само на водоемите край родното си Звъничево, откъдето рядко се връща без улов. Има ли тайни „старата школа“?

•        Еликсир от Балкана: тетевенска саламура. Какви тайни съставки съдържа прословутата рибена чорба от поречието на Вит?

И още много теми върху 98 богато илюстрирани страници в най-старото и авторитетно издание за лов, риболов и природа у нас.

Бр. 7/2022 на сп. „Лов и риболов“ може да закупите и онлайн, както и да се абонирате през интернет страницата на Съюза на ловците и риболовците в България на адрес – www.slrb.bg

Пренесете се в света на дивото – приятно четене!

Най-ново

Единична публикация

Избрани