Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кои са гвардейците, участвали на парада по повод националния празник на Франция

[post-views]
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: Съвместното съюзно участие във военния парад в Париж е сигнал за сплотеност, солидарност и споделяне на усилията

България бе една от деветте страни, получили покана за участие в събитието

Поканата за участие на български гвардейци в парада по повод Деня на Бастилията е получена около 10 дни преди началото на подготовката за националният празник на Франция.

„Минитерството на отбраната на Франция се обърна с покана към нашето ведомство за  участие на контингент с български военнослужещи на парада, който традиционно преминава по бул. “Шан-з-Елизе”. Имахме малко време за подготовка, която беше чисто тематична – да разберем какво се иска от нас, с каква униформа трябва да сме и къде ще сме позиционирани на самия парад”. Това заяви в ефира на „Събуди се” полковник Кънчо Иванов, който е командир на националната ни гвардейска част.

Нашите войници участваха в парада на пехотните войски. „Организацията на толкова много хора на подобен парад- не беше никак лесна. Само пехотата беше 5000 души, а общо участниците бяха над 6400 души”, посочи той.

България бе една от деветте страни, получили покана за участие в парада.

Източник: nova.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани