Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Росен Барчовски официално начело на ЦСКА

[post-views]
Росен Барчовски официално начело на ЦСКА

Росен Барчовски официално беше представен като треньор на БК ЦСКА. Това стана на извънредна пресконференция по повод завръщането на „червените“ в елита на българския баскетбол след 13-годишно отсъствие. Специалистът остава начело и на националния отбор. Самият той обяви , че поне до Нова година ще съвместява двете длъжности.

„Развълнувам съм. Преживях цялата история заедно с Роберт Гергов, Сашо Чакмаков и много хора. Бил съм в ЦСКА, когато е имало силна организация, когато е имало и фалити, когато се появиха хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба. 13 години нямаше мъжки отбор, сега имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов отбор, без да е имало такъв. С името на ЦСКА и тези възможности няма как да няма големи амбиции. Не съм се замислял секунда. Сега започвам да разбирам трудностите пред нас”, каза Барчовски.

„Разговарял съм с президента на федерацията и продължава да си изпълнявам ангажиментите в националния отбор. Не е проблем и не мисля, че ще ми създаде трудности. Ще съчетавам и двете неща поне до Нова година”, обяви той.

„Нищо не мога да кажа за селекцията. Всичко това са само вероятности. Нямаме подписан договор с Чавдар Костов. Плановете започват с българи. Ще направим всичко възможно максимален брой българи да вземем. Където не успеем, ще вземем чужденци. Треньорският щаб – Даниел Клечков, Георги Давидов. Медицинският щаб е от националния отбор. Мениджърите звънят, пишат. Този период бях го позабравил“, разкри още Барчовски.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани