Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Словения символично премахна първите метри от оградата на границата си с Хърватия

[post-views]
Словения символично премахна първите метри от оградата на границата си с Хърватия

Словенски войници започнаха днес отстраняването на телената ограда против мигранти на границата с Хърватия близо до малкия граничен пункт  Виводина – Кърмачина край град Метлика, съобщи МИА.

На събитието присъства  министърът на вътрешните работи Татяна Бобнар, която каза, че тази стъпка има голямо символично значение. Бобнар заяви, че отстраняването на оградата е знак за промяна на политиката на правителството към мигрантите и бежанците, тъй като правителството се задължи да спазва човешките права и да ускори обработката на исканията за убежище.

Според Бобнар на границата с Хърватия  сега има около 51 км бодлива тел, а армията дневно може да отстранява по 150-200 метра. Оценява се, че на армията ще бъдат необходими най-малкото 150 работни дни. Нашето намерение е първо да отстраним телената ограда. След това ще започне постепенно отстраняване на металната ограда в сътрудничество и добра комуникация с местното население.

Новият словенски премиер Роберт Голоб заяви за оградата против мигрантите, че нехуманна и не служи за онова, за което е поставена.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани