Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ISW: Мащабна акция в Русия по набиране на доброволци за Украйна

[post-views]
ISW: Мащабна акция в Русия по набиране на доброволци за Украйна

Руската федерация стартира мащабна кампания за сформиране на доброволчески батальони в 85-те „федерални субекта“, които я съставляват. Набирането на доброволци за някои батальони започна през юни, но се засили през юли, като ежедневно се съобщава за нови доброволчески части. Батальоните очевидно ще се състоят от около 400 мъже на възраст между 18 и 60 години. Те ще принадлежат към различни части като мотострелкови, танкови и морска пехота, но също така и към обозни формирования. От новобранците не се изисква да имат предишна военна служба и ще преминат само 30-дневно обучение преди да бъдат изпратени в Украйна.

Това разкрива в свой анализ ИНститутът за изследване на войната.

Този стремеж вероятно ще доведе до създаването на „войници“ с по-ниско качество от обикновените наборни войници в руската армия на цени, близки до тези на професионалните войници.

Тези усилия за набиране на войници вероятно ще бъдат скъпи, ако се доближат до поставените цели. Изглежда, че руското министерство на отбраната ще плаща заплатите на доброволците, докато „федералните субекти“ ще плащат бонусите за набиране. Обикновено заплатите започват от около 3000 долара на месец на войник или около 1,2 млн. долара на месец за подразделение от 400 души. Бонусите за записване, предлагани поне от някои части, изглежда са приблизително една месечна заплата. Ако усилията доведат до създаването на 85 батальона, всеки от които се състои от 400 души, това би довело до включването в борбата на още 34 000 доброволци, което ще струва около 102 млн. долара на месец само за заплати.

Като се има предвид, че 30-дневното обучение, което доброволците ще получат преди да влязат в бой, няма да доведе до създаването на боеспособни войници, тази цена е много висока. Освен това доброволците ще получат статут на ветерани и привилегии, ако служат в Украйна, в допълнение към заплатите и бонусите си – ангажимент, който ще увеличи бюджета на Руската федерация за десетилетия.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани