Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ботев (Пловдив) се завръща на европейската сцена след четиригодишно прекъсване

[post-views]
Ботев (Пловдив) се завръща на европейската сцена след четиригодишно прекъсване

Ботев (Пловдив) се завръща на европейската сцена след четиригодишно прекъсване. Във втори квалификационен кръг на Лигата на конференциите „канарчетата“ на Азрудин Валентич трябва да премерят сили с гранда на кипърския футбол АПОЕЛ (Никозия). Първият двубой между двата отбора е тази вечер от 20.00  ч. на стадион „Васил Левски“ в София.

Плюс за ботевистите може да бъде това, че АПОЕЛ все още е в „лятна ваканция“, като първенството в Кипър започва след повече от месец. Освен това тимът, чийто наставник в средата на 90-те години беше пловдивската легенда Христо Бонев, е пълен с нови футболисти.

Ботев със сигурност трябва да опита да стигне до добра преднина в резултата още в София, ако не иска да се „пържи“ в горещата пещ в Никозия след седмица, когато по предварителни прогнози температурите в кипърската столица ще достигнат до 38-39 градуса по Целзий.

Ботев (Пловдив) няма да разчита на своята звезда Тодор Неделев, който продължава да се възстановява след инцидента, случил се в Грузия с националния отбор.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани